Hyvin suunniteltu muovituote kestää aikaa Hyvin suunniteltu muovituote kestää aikaa

Hyvin suunniteltu muovituote kestää aikaa

Laadukkaat ja kestävät kuluttajatavarat valmistetaan muovista. Ne ovat käytössä vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Muovia käytetään kodin esineissä ja muissa arkisissa tuotteissa raaka-aineen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Muun muassa keveys, lujuus, ruostumattomuus ja muokattavuus tekevät muovista suositun materiaalin.

Muovi mahdollistaa järkevät säilytysratkaisut ja elintarvikkeiden turvallisen säilömisen niin kotien keittiöissä kuin varastoissa. Muovisten puutarhakalusteiden ja muiden pihatuotteiden sekä kasviruukkujen veden- ja säänkestävyys on materiaalin ansiota. Muovi tekee lasten leluista ja ruokailuvälineistä turvallisia, kestäviä ja helppoja puhdistaa. Muovista valmistetut tuotteet ovat hygieenisiä: esimerkiksi lasten lelut ja elintarvikekontaktissa olevat tuotteet on helppo pitää puhtaana.

Muoviset kulutustavarat kestävät vuosia, joskus jopa vuosikymmeniä. Kun tuote on kulutettu loppuun, se voidaan hyödyntää energiana. Toistaiseksi Suomessa kovamuovisille tuotteille ei ole järjestetty kierrätystä materiaalina.

Muovi on vastuullinen valinta kodin tavaroissa.

Kotimaiset laadukkaat muovituotteet ovat turvallisia. Muovituotteiden valmistajilla on korkeat turvallisuusstandardit ja puolueettomat testausjärjestelmät tuoteturvallisuuden takaamiseksi. Suomalaisia muovituotteiden valmistajia ohjaavat EU:n säännökset elintarvikekontaktiin tarkoitetuissa tuotteissa.

Muovi on vastuullinen valinta kodin tavaroissa. Suomalainen muoviteollisuus suunnittelee kuluttajatuotteet tuotannon ja logistiikan kannalta tehokkaiksi. Yhä enenevässä määrin tarjolla on myös osin tai kokonaan kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita.

Muovia kehitetään materiaalina koko ajan vastaamaan kuluttajien uusia tarpeita. Kodin muovituotteet ovat entistä keveämpiä, kestävämpiä ja ne sisältävät vähemmän materiaalia.

Nyt tutkitaan muovia!

Videosarja tuo esiin muovialan asiantuntijoiden näkemyksiä paljon keskustelua herättävästä materiaalista sekä sen tulevaisuuden näkymistä.