5.6.2019

Laita muovi kiertämään!

Viime vuonna mainion vastaanoton saanut muovinkierrätystempaus järjestetään jälleen Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2019. Lähde mukaan yksin tai yhdessä, vaikka työporukan kanssa!

Näin teet Ämpäristöteon:

1. Kerää rikkinäiset kovamuovitavarat

Käy läpi varastot, kaapit ja komerot kotona, mökillä ja työpaikalla. Etsi rikkinäiset ja tarpeettomat kovamuovitavarat (ämpärit, pakasterasiat, rikkinäiset lelut jne.) ja nosta ne esille hyvissä ajoin. Vinkkaa Ämpäristöteosta myös naapureillesi!

2. Etsi lähin keräyspiste

Ämpäristöteko järjestetään vuonna 2019 ympäri Suomen. Löydät oheisesta kartasta sinua lähimmän keräyspisteen lisätietoineen. Huomaathan, että tempaus järjestetään nyt vasta toista kertaa ja mukana on vain osa Suomen jätehuoltopiireistä. Me järjestäjät toivomme, että voimme jatkossa järjestää tapahtuman yhä laajemmalla alueella ja useammilla paikkakunnilla.

3. Tuo tavarat kierrätykseen keskiviikkona 5.6.2019

Huuhtele tai pyyhi muovit mahdollisuuksien mukaan puhtaiksi ennen kierrätykseen tuomista. Irrota muoviesineistä myös metalliosat (lumilapioiden ja -kolien sekä ämpärien kahvat jne.). Keräys on tarkoitettu ainoastaan kotitalouksien kovamuovisille tavaroille.

4. Tee Ämpäristöteko ja kerro siitä ystävillesi!

Hyvän tekemisestä on ilo kertoa eteenpäin. Jaa oma ekotekosi tunnisteella #ämpäristöteko. Muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Käytöstä poistetut tuotteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän uusiomuovituotteina tai energiana.

Muistathan, että voit kierrättää esimerkiksi elintarvikkeiden muovipakkaukset jokapäiväisessä arjessasi. Lue lisää pakkausmuovien kierrättämisestä täältä.

Huom. Ämpäristöteko on paitsi kierrättämisen myös roskaamattomuuden asialla – kaikkialla Suomessa! Jos lähialueellasi ei ole Ämpäristöteko-keräyspistettä tai jollei sinulla ole kierrätettäviä kovamuovisia tavaroita, voit osallistua tempaukseen myös keräämällä kotisi tai työpaikkasi ympäristöstä ämpärillisen roskia ja toimittamalla ne kierrätykseen/roskikseen.

Ämpäristöteko-paikkakunnat julkistetaan maaliskuun 2019 aikana!

Mikä #Ämpäristöteko? 

Ämpäristöteko-tempaus nostaa esiin muovinkierrätyksen tärkeyden ja kannustaa ihmisiä kierrättämään muovia myös arjessaan. Muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Kotitalouksien pakkausmuovien kerääminen ja kierrättäminen yleistyy Suomessa koko ajan, mutta paljon on vielä tehtävää. Aloita sinäkin fiksu käytäntö! Lue lisää pakkausmuovien kierrättämisestä täältä.  

Ämpäristöteko-keräykseen voi tuoda mitä tahansa rikkinäisiä kovamuovisia tuotteita: ämpäreitä, kastelukannuja, pulkkia, lasten leluja, pakasterasioita jne. Käytöstä poistetut tuotteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän uusiomuovituotteina tai hyötyenergiana.

Tänä vuonna #Ämpäristöteon voi tehdä myös keräämällä ämpärillisen roskia ja toimittamalla ne kierrätykseen/roskikseen.

Nyt tutkitaan muovia!

Ajankohtainen videosarja tuo esiin muovialan asiantuntijoiden näkemyksiä paljon keskustelua herättävästä materiaalista sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

Muovit ja terveys

Kestävä suunnittelu

Uudet muovit

julkaisupäivä 25.03.

Muovit ja turvallisuus

julkaisupäivä 08.04.

Muovien tulevaisuus

julkaisupäivä 22.04.