Kiitos osallistumisesta 5.6.2019! Kiitos osallistumisesta 5.6.2019!

Ämpäristöteko sai jälleen Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2019 liikkeelle upean joukon innokkaita kierrättäjiä – arvokasta kovamuoviraaka-ainetta kertyi keräykseen viime vuoden tapaan lavakaupalla. Lämmin kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ympäri Suomen!

Mikä #Ämpäristöteko? 

Ämpäristöteko-tempaus nostaa esiin muovinkierrätyksen tärkeyden ja kannustaa ihmisiä kierrättämään muovia myös arjessaan. Muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Kotitalouksien pakkausmuovien kerääminen ja kierrättäminen yleistyy Suomessa koko ajan, mutta paljon on vielä tehtävää. Aloita sinäkin fiksu käytäntö! Lue lisää pakkausmuovien kierrättämisestä täältä.  

Ämpäristöteko-keräykseen voi tuoda mitä tahansa rikkinäisiä kovamuovisia tuotteita: ämpäreitä, kastelukannuja, pulkkia, lasten leluja, pakasterasioita jne. Käytöstä poistetut tuotteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän uusiomuovituotteina tai hyötyenergiana.

Tänä vuonna #Ämpäristöteon voi tehdä myös keräämällä ämpärillisen roskia ja toimittamalla ne kierrätykseen/roskikseen.

Nyt tutkitaan muovia!

Ajankohtainen videosarja tuo esiin muovialan asiantuntijoiden näkemyksiä paljon keskustelua herättävästä materiaalista sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

Muovien tulevaisuus

Muovit ja turvallisuus

Uudet muovit

Muovit ja terveys

Kestävä suunnittelu