Ämpäristöteko 5.6.2018 – Laita muovi kiertämään! Ämpäristöteko 5.6.2018 – Laita muovi kiertämään!

Kiitos kaikille osallistuneille! 

Ämpäristöteko-kierrätystempaus järjestettiin ensimmäistä kertaa Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018. Tapahtuma sai mainion vastaanoton ja arvokasta muovimateriaalia kerättiin päivän aikana kierrätykseen monta lavallista. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille, kierrättäjille ja yhteistyökumppaneille!  

Nyt ei jonoteta ämpäreitä, vaan kierrätetään rikkinäiset muovituotteet eteenpäin! Voit tuoda Ämpäristöteko-pisteisiin mitä tahansa rikkinäisiä kovamuovisia tuotteita: ämpäreitä, kastelukannuja, pulkkia, lasten leluja, pakasterasioita jne.

Katso kartasta sinua lähimmän keräyspisteen tarkemmat tiedot ja lähde mukaan.

Näin teet Ämpäristöteon:

1. Kerää rikkinäiset kovamuovitavarat

Käy läpi varastot, kaapit ja komerot. Etsi rikkinäiset ja tarpeettomat kovamuovitavarat (ämpärit, pakasterasiat jne.) ja nosta ne esille hyvissä ajoin. Vinkkaa Ämpäristöteosta myös naapureillesi!

2. Etsi lähin keräyspiste

Ämpäristöteko järjestetään vuonna 2018 kuudella paikkakunnalla ympäri Suomen. Löydät oheisesta kartasta sinua lähimmän keräyspisteen lisätietoineen. Huomaathan, että Ämpäristöteko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siinä on mukana vain osa Suomen jätehuoltopiireistä. Me järjestäjät toivomme, että voimme jatkossa järjestää tapahtuman yhä laajemmalla alueella ja useammilla paikkakunnilla.

3. Tuo tavarat kierrätykseen tiistaina 5.6.2018

Huuhtele tai pyyhi muovit mahdollisuuksien mukaan puhtaiksi ennen kierrätykseen tuomista. Irrota muoviesineistä myös metalliosat (lumilapioiden ja -kolien sekä ämpärien kahvat jne.). Keräys on tarkoitettu ainoastaan kotitalouksien kovamuovisille tavaroille.

4. Tee Ämpäristöteko ja kerro siitä ystävillesi!

Hyvän tekemisestä on ilo kertoa eteenpäin. Jaa oma ekotekosi tunnisteella #ämpäristöteko. Muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Käytöstä poistetut tuotteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän uusiomuovituotteina tai energiana.

Muistathan, että voit kierrättää esimerkiksi elintarvikkeiden muovipakkaukset jokapäiväisessä arjessasi. Lue lisää pakkausmuovien kierrättämisestä täältä.

Sijainti (Klikkaa liikkuaksesi kartalla) Järjestäjä Avoinna
VAASA, Olympiakatu (vanha linja-autoasema) Oy Primo Finland Ab, SK Tuote Oy, Uponor Oyj, Ab Stormossen Oy 12–18
RAJAMÄKI, Muovitie 4 Plastone Oy, Premix Oy, Piharatamo 9–17
LOHJA, Venteläntie 12 (A-portti) Oy Plastex Ab 10–16
HEINOLA, Torikatu Wiitta Oy, Muovipoli Oy, Wipak Oy, Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) 10–18
RIIHIMÄKI, Kynttilätie 4 Fortum Waste Solutions 10-18
LOHJA, Hossanmäentie 1 (ABC Lohja) Orthex Group 10–18