5.6.2019

Laita muovi kiertämään!

Viime vuonna mainion vastaanoton saanut muovinkierrätystempaus järjestetään jälleen Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2019. Lähde mukaan yksin tai yhdessä, vaikka työporukan kanssa!

Näin teet Ämpäristöteon:

1. Kerää rikkinäiset kovamuovitavarat

Käy läpi varastot, kaapit ja komerot kotona, mökillä ja työpaikalla. Etsi rikkinäiset ja tarpeettomat kovamuovitavarat (ämpärit, pakasterasiat, rikkinäiset lelut jne.) ja nosta ne esille hyvissä ajoin. Vinkkaa Ämpäristöteosta myös naapureillesi!

2. Etsi lähin keräyspiste

Ämpäristöteko järjestetään vuonna 2019 ympäri Suomen. Mukana olevat paikkakunnat julkistetaan huhtikuun 2019 aikana.  Huomaathan, että tempaus järjestetään nyt vasta toista kertaa ja mukana on vain osa Suomen jätehuoltopiireistä. Me järjestäjät toivomme, että voimme jatkossa järjestää tapahtuman yhä laajemmalla alueella ja useammilla paikkakunnilla.

3. Tuo tavarat kierrätykseen keskiviikkona 5.6.2019

Huuhtele tai pyyhi muovit mahdollisuuksien mukaan puhtaiksi ennen kierrätykseen tuomista. Irrota muoviesineistä myös metalliosat (lumilapioiden ja -kolien sekä ämpärien kahvat jne.). Keräys on tarkoitettu ainoastaan kotitalouksien kovamuovisille tavaroille.

4. Tee Ämpäristöteko ja kerro siitä ystävillesi!

Hyvän tekemisestä on ilo kertoa eteenpäin. Jaa oma ekotekosi tunnisteella #ämpäristöteko. Muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Käytöstä poistetut tuotteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän uusiomuovituotteina tai energiana.

Muistathan, että voit kierrättää esimerkiksi elintarvikkeiden muovipakkaukset jokapäiväisessä arjessasi. Lue lisää pakkausmuovien kierrättämisestä täältä.

Huom. Ämpäristöteko on paitsi kierrättämisen myös roskaamattomuuden asialla – kaikkialla Suomessa! Jos lähialueellasi ei ole Ämpäristöteko-keräyspistettä tai jollei sinulla ole kierrätettäviä kovamuovisia tavaroita, voit osallistua tempaukseen myös keräämällä kotisi tai työpaikkasi ympäristöstä ämpärillisen roskia ja toimittamalla ne kierrätykseen/roskikseen.

Sijainti (Klikkaa liikkuaksesi kartalla) Järjestäjä Avoinna
KOUVOLA / VOIKKAA Yrjönojantie 2 Solvay Chemicals 10-17
KUORTTI Kutomakuja 2 Plastep Oy 10-16
LAHTI Ajokatu 53, K-Citymarket Lahti Laune Muovipoli Oy, Wiitta Oy ja Wipak Oy 12-18
LEMPÄÄLÄ Tampereentie 272 Kiilto 10-18
LOHJA Lohjan tori Borealis Polymers, Orthex Group, Plastex ja Rosk'n Roll 12-18
LOHJA Munkkaanmäki 51, jätekeskus Rosk'n Roll 7-18
LOHJA Venteläntie 12 Plastex Oy 11-16
NURMIJÄRVI Muovitie 4 Premix Oy ja Plastone Oy 10-17
PARAINEN Kirkkoesplanaadi 32 Oy Parlok Ab 9-18
PIETARSAARI Isokatu 9 / Storgatan 9 Fluid-Bag, Schur Flexibles Finland, Accon Suomi, Ekorosk ja Prevex 14-18
PORVOO Porvoon tori / Lundinaukio, Lundinkatu 12 Borealis Polymers, Orthex Group, Plastex ja Rosk'n Roll 12-18
PORVOO Ritamäentie 20, jätekeskus Rosk'n Roll 7-18
RAUMA Karjalankatu 5 Satatuote Oy, Motoseal Components Oy, Leo Laine Oy, Muottituote Group Oy ja Rauman seudun jätehuoltolaitos 11-18
RIIHIMÄKI Kynttilätie 4 Fortum Waste Solutions Oy 8-18
TAMPERE Vestonkatu 24 Amerplast Oy 10-18
TEERIJÄRVI Ranintie 185 Raniplast Oy 14-18
TURKU Vanha Tampereentie 108 Kiilto 10-18
VAASA Kasarminkenttä / Kaserntorget (Itäinen Kasarmintori / Östra Kaserntorget) VILPE Oy, Primo Finland Oy ja Uponor 11-18
VALKEAKOSKI Valkeakosken keskusaukio Fluorotech Oy, Bemis Oy ja Muovityö Hiltunen Oy 9-18

Klikkaa ämpäriä ja katso lisätiedot!

Mikä #Ämpäristöteko? 

Ämpäristöteko-tempaus nostaa esiin muovinkierrätyksen tärkeyden ja kannustaa ihmisiä kierrättämään muovia myös arjessaan. Muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Kotitalouksien pakkausmuovien kerääminen ja kierrättäminen yleistyy Suomessa koko ajan, mutta paljon on vielä tehtävää. Aloita sinäkin fiksu käytäntö! Lue lisää pakkausmuovien kierrättämisestä täältä.  

Ämpäristöteko-keräykseen voi tuoda mitä tahansa rikkinäisiä kovamuovisia tuotteita: ämpäreitä, kastelukannuja, pulkkia, lasten leluja, pakasterasioita jne. Käytöstä poistetut tuotteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän uusiomuovituotteina tai hyötyenergiana.

Tänä vuonna #Ämpäristöteon voi tehdä myös keräämällä ämpärillisen roskia ja toimittamalla ne kierrätykseen/roskikseen.

Nyt tutkitaan muovia!

Ajankohtainen videosarja tuo esiin muovialan asiantuntijoiden näkemyksiä paljon keskustelua herättävästä materiaalista sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

Muovien tulevaisuus

Muovit ja turvallisuus

Uudet muovit

Muovit ja terveys

Kestävä suunnittelu